en spetsig rullgardin

För att slippa ha både en rullgardin och en vanlig gardin köpte jag två olika varianter av spets. En lite bredare och en lite smalare. Med textillim klistrade jag först på den bredare spetsen längst ner på rullgardinen. Innan jag klistrade på den smalare spetsen vek/strök jag in den "fula" kanten med ett strykjärn. Därefter limmade jag på den i överkant på den breda spetsen. Klart

6 Responses to “en spetsig rullgardin

 1. Anna:

  Åh vad fint! Ska ta och piffa till min rullgardin också! Tack för tipset!

 2. Anna: Tack, det var så lite. Lycka till!!

 3. Lina:

  Den här iden ska härmas nu när vi äntligen fått vitt i sovrummet!
  Får man undra vart du köpt spetsen?

 4. Lina, vad roligt! Spetsen köpte jag på Knapp-Carlsson i Göteborg, men finns nog liknande i de flesta sybehörsaffärer. Lycka till.

 5. Lina:

  Nu har jag oxå gjort! Köpte spets på olssons tyger och klistrade fast, om du vill ber jag daniel att fota när det kommit upp så kan jag lägga bilden på fb. Liten fråga igen bara…. Jag köpte rullgardinen på det stora blå-gula företaget och efter att klistrat ihop allt så inser jag att det är olika vit färg på spets och gardin, var det så för dig oxå?

 6. Lina: Hm jag köpte också min rullgardin där. En tupplur. Tänkte inte på att det var två olika vita färger. Men rullgardinen är ju lite gråaktig eftersom den inte släpper igenom något ljus. Men jag stör mig inte så mycket på det. JA, lägg upp bild på dina gardiner. Jag vill gärna se.

Add Your Comment