en friserbar kruka

Där här är bästa pysslet om man någon gång kommer över en gammal skyltdocka. Jag letade på blocket och hittade en för 200 kr. Först sågade jag av huvudet från kroppen, längst ner på halsen. Efter det sågade jag av skalpen vågrätt och ställde huvudet på ett blomfat. Sedan var det bara att börja frisera. Vad jag ska göra med resten av kroppen kommer ni få se framöver.

7 Responses to “en friserbar kruka

 1. fiffigt, häftigt och en smula läskigt! :)

 2. Underbart pyssel! Jag har en bekant som gjorde någonting liknande – han sågade av ungefär vid axlarna istället, köpte väldigt stora snittblommor i plast och använde själva kroppen som ”vas”. Hur snyggt som helst, och man hajade verkligen till när man fick syn på den i hallen.

 3. Theres: Tack! Du anar inte hur läskig jag kände mig när jag gick med dockan i en svart tejpad sopsäck på stan…
  Esteterier: Wow, det låter ju fantastiskt fint. Typ blommor som huvud då? Men hur fyllde han den med vatten?

 4. Anja:

  Ack så fabulöst! Jag skulle dock ha svårt att slakta skyltdockan! Haha! Gillar din blogg, ska nog följa den nu!

 5. Lina:

  Josefin, Du ÄR galen….. Men på ett bra sätt. Läskig men häftig kruka!

 6. sv: Ja, lite så. Det såg galet kitchigt ut, lite som en Terry Gilliam-illustration. :)
  Han använde plastblommor dock, så inget vatten behövdes.

 7. Vilken kul idé och inspirerande blogg! Köpte själv ett huvud för några dagar sedan och har funderat på vad jag ska ha det till. Att plantera blommor i det är ju mycket roligare än att ha det som hattbärare! Tack för tipset :)

Add Your Comment